06 53 24 52 53

10 vragen aan...

In een vorig interview gaf Nanne-Jan Stienstra het stokje door aan Irisabella Bakker. “Zij is onlangs gestart met een financieel adviesbureau. En op deze manier zou ik haar graag willen ondersteunen. Irisabella is een sterke persoonlijkheid en weet van aanpakken.”

Over Irisabella Bakker

Irisabella Bakker komt uit Rotterdam en woont in Den Burg. Dit jaar is zij dertig jaar getrouwd met Benno. Samen hebben ze twee zoons: Markus en Benjamin. Op haar website www.irissupport.nl staat: ‘Irisabella is een pitbull; ze bijt zich ergens in vast en laat niet meer los’. Herkenbaar? Ze lacht.“Ja, zeker. Ik heb wel eens gehad dat er iemand met de handen in het haar met twee zakken propvol bonnetjes kwam aanzetten. Of ik haar boekhouding wilde doen. Dan moetik me er ook wel even doorheen bijten, maar daar krijg ik dan wél energie van in plaats van slapeloze nachten.”

Werk

Begin dit jaar is Irisabella gestart met haar eigen onderneming:Iris Business Support. In het begin had ze nog geen duidelijk beeld welke richting het op zou gaan.“Het grappige is dat er van heel verschillende kanten een beroep op me wordt gedaan. Ik heb jarenlang gewerkt in totaal verschillende branches en nu ik voor mezelf begonnen ben, is dat niet anders.”Irisabella werkte onder andere bij Zuivelboerderij Sint Donatus,B&B van der Vis en den Boer Accountants, Keukencentrum Texel en bij sterrenrestaurant Bij Jef.“ In de praktijk kwam het er eigenlijk altijd op neer dat ik als manusje-van-alles bezig was. Zo stond ik bij Jef in de keuken de ontbijtjes klaar te maken, zette ik een nieuw reserveringssysteem op en haalde soms de zoon van Jef en Nadine bij een vriendje op. Die diversiteit vind ik heerlijk. Bij mijn nieuwe bedrijf had ik nog amper een logo en een website of ik kreeg de vraag van iemand om te helpen om zijn bedrijf te verkopen wat hem maar niet lukte. Zo komt er dus meer op mijn pad dan alleen een ‘simpele’ administratie. En dat wil ik ook, want het is niet mijn bedoeling om alléén de boekhouding bij iedereen in het gareel te krijgen. Hoe breder de hulpvraag, hoe liever. Ik geef uitleg en begeleid mensen in hun eigen administratie- en boekhoudingssysteem, zodat ze er zelf mee verder kunnen. Dus ook een stukje coaching. Op die manier krijgen ze veel meer feeling met hun eigen bedrijf dan wanneer iemand anders het voor ze doet. Maar aan de andere kant zeg ik ook altijd dat je moet doen waar je energie van krijgt. En laat de dingen waar je tegenop ziet – zoals voor veel mensen de administratie van hun onderneming – aan een ander over om te voorkomen dat je erin verzuipt. Mijn ervaring is dat er in korte tijd lucht in chaos valt te scheppen.”

Valkuil

“Mijn vasthoudendheid is handig, maar heeft ook een keerzijde”, zegt Irisabella. “Ik kan wel tegen chaos, alleen heb ik van nature de neiging om die te willen ordenen. En als ik eenmaal mijn tanden ergens in heb gezet, wil ik de klus het liefst ook meteen afmaken. In het geval van die twee zakken met bonnetjes zit ik dus rustig tot één uur ’snachts door te buffelen. Het is een soort autistisch trekje van me”, zegt ze lachend.

Zingen

Irisabella zingt niet alleen onder de douche, dit doet zij ook voor volle zalen. En wel in een a capella groep van drie vrouwen met de naam Anyway. Al zeventien jaar.“We zijn amateurs, maar doen heel professioneel”, lacht ze. Iedere vrijdag komen ze bij elkaar om te repeteren en om een show te bedenken die de liedjes met elkaar verbindt. “We draaien niet zomaar de nummers af, maar hebben er een thematische show met wat grapjes omheen gebouwd, een beetje cabaretachtig. ”Succesfactor?“ Ik ken veel mensen”, zegt Irisabella geheel overbodig. Want in het tijdsbestek van dit interview zijn er al zeker zes bekende mensen voorbij gelopen. “Goede mond-tot-mondreclame is denk ik belangrijk. En daarbij moet je ook opletten welke mogelijkheden zich voordoen en welke kant jouw leven daarmee op gaat. De juíste kansen benutten brengt je verder. Hoe ik dat doe? Zodra een idee of businessvoorstel iets met me doet en in mijn hoofd blijft zitten, weet ik dat ik er iets mee moet. Dus het is gedeeltelijk ook op je gevoel sturen.”

Wat is jouw motto?

Irisabella: “Niet lullen, maar poetsen. Ik kom uit Rotterdam, dus dat zit er wel in. Ik hou van actie. Hoewel dat ook wel eens vermoeiend kan zijn. Dan vraag ik me af waarom ik niet gewoon een rustig, saai leven kan leiden. Maar ach, dat onverwachte past ook wel weer bij me denk ik dan. ”Mooiste plek?“ Ik kom graag op De Hors in Den Hoorn. Het landschap is daar heel veranderlijk, tijdens elk jaargetijde. Het licht weerspiegelt in het water, heel bijzonder. Je kunt er makkelijk verdwalen, dus je moet de bordjes goed in de gaten houden.”

Reizen?

“Het liefst naar zonnige eilanden. Ik moet altijd water om me heen hebben. Niet dat ik per se wil zwemmen, want ik ga alleen als het water warm is. Hier op Texel vind ik het zeewater te koud. Wat dat betreft ben ik in het verkeerde land geboren”, glimlacht ze. “Ergens stroomt er een sprankje Spaans en Grieks bloed door mijn aderen, van vele generaties terug. Dus de aversie tegen koud water zit heeldiep.”

Geheim genoegen?

“Series kijken op Netflix. Daar steekt mijn ietwat volhardende gedrag weer de kop op, want het liefst kijk ik alle afleveringen in één weekend. Ik hou van spannende verhaallijnen, maar niet met al te veel achtervolgingen, schieten en bloed.”

Tekst: Esmir van Wering/Foto: Alicia Saal

Archief

Op weg naar 3 dagen met een nieuwe uitdaging! Dus overdag niet goed bereikbaar! Nieuwe dingen houdt je jong!Tot lat… https://t.co/HwWZH4IjKc

Volg mij op Twitter

Nieuws & Blog

Het nieuwe jaar is alweer even onderweg en goed is dan om ook eens terug te kijken naar de afgelopen tijd. Een periode waarin ik zowel nieuwe klanten heb gekregen maar ook klanten ben verloren.

Lees verder

Contact

Irisabella Bakker
p/a Ruijslaan 90
1796 AZ, De Koog, Texel

Tel. +31 (0) 6 53 24 52 53
E-mail: