06 53 24 52 53

3 texelse ondernemerstips

Een half jaar geleden startte ik mijn eigen bedrijf. Ik deed honderden inzichten op, waar mijn klanten weer van profiteren. Wacht: ik deel er alvast een paar.

 

Je wordt in die eerste weken soms een beetje tureluurs van al die kleine en grote dingen die je moet regelen. Maar dat komt voornamelijk omdat ze los 'door je gedachten dwarrelen'. Maak een lijstje van de vijf belangrijkste zaken die je moet regelen. Wat kun je zelf en waarvoor heb je deskundigen nodig?

Vind een goede boekhouder.

Welke in ieder geval in je top drie hoort te staan: een goede boekhouder vinden. Hoe herken je een goede boekhouder? Simpel: vraag naar hun referenties. Zoek iemand die met veel verschillende online boekhoudprogramma’s werkt. Waarom online werken aan je administratie? Jij en je boekhouder kunnen tegelijkertijd in het systeem werken en je boekhouder kan je direct corrigeren. Zo voorkom je dat eventuele foutjes zich opstapelen.

 

Heb je de voor jou ideale boekhouder gevonden? Dan is het belangrijk om af te spreken wat hij of zij voor je gaat doen en wat de maandelijkse kosten zijn. Zo heb je direct grip op de uitgaven aan de belangrijkste persoon die jouw bedrijf naast jou de komende maanden nodig heeft.

Reken je niet rijk met geld dat niet van jou is.

Ze zijn er: boekhoudprogramma’s die, zodra je het programma opent, direct laten zien wat je btw-stand is. Met andere woorden, hoeveel geld je moet reserveren om aan het einde van het kwartaal je btw zonder problemen te kunnen betalen. Ontzettend belangrijk; de btw-gelden zijn niet van jou, maar van de Belastingdienst, namelijk.  

 

Wat sommigen ook doen: btw stallen op een aparte rekening. Zo weten ze zeker dat ze altijd hun inkomstenbelasting en btw kunnen betalen. Heb je het vermoeden dat jij de discipline om te potten niet kunt opbrengen? Dan is dit een aanrader.

Ga. Niet. Lopen. Tobben!

Je maandenlang in iets verdiepen, omdat je het graag zelf wilt doen. En erachter komen dat je het toch niet zo goed kunt als de professional waarop je wilde besparen. Zonde! Doe waar je goed in bent en focus op je klanten. Daarmee blijft jouw bedrijf financieel gezond. En kun jij weer die professionals inhuren die voor jou doen waar zij goed in zijn. Ga niet lopen tobben! Heb je het geld even niet om die professional in te huren? Wacht dan gewoon even. Een échte professional kan het altijd beter - en sneller - dan jij.

Archief

Op weg naar 3 dagen met een nieuwe uitdaging! Dus overdag niet goed bereikbaar! Nieuwe dingen houdt je jong!Tot lat… https://t.co/HwWZH4IjKc

Volg mij op Twitter

Nieuws & Blog

Het nieuwe jaar is alweer even onderweg en goed is dan om ook eens terug te kijken naar de afgelopen tijd. Een periode waarin ik zowel nieuwe klanten heb gekregen maar ook klanten ben verloren.

Lees verder

Contact

Irisabella Bakker
p/a Ruijslaan 90
1796 AZ, De Koog, Texel

Tel. +31 (0) 6 53 24 52 53
E-mail: